Poliüretan Tabancalı Köpük Nedir Yapı malzemelerinde teknik ve kimyasal düzeyde yeni gelişimi sağlanıyor. Yapı ve inşaat sektöründe ihtiyaçları karşılayacak pratik çözümler sunar. Yapı alanlarında sıkça uygulanan dolgu ve yapıştırma fonksiyonları için poliüretan köpükler geliştirilmiştir.

Uygulamada mevcut olan ihtiyaçlara yanıt verir.

Poliüretan köpükler, her kez tarafından tercih edilir oldu.

Poliüretan Köpük Nedir?

  1. Temel olarak
  2. Polyol
  3. İzosiyanat

isimli iki bileşenden oluşur. Kimyasal yapısı ile yapıştırma, dolgu ve sızdırmazlık gibi alanlarda kullanıma uygun olan bir yapı malzemesidir.

Bu aşamadan sonra poliüretan köpüğün oluşumu sağlanmaktadır.

Aeorosol poliüretan köpük özel tüplerde olacak şekilde üretilmektedir. Aerosol formuna sahip olan poliüretan köpük, havada bulunan nem ile tepkimeye girer.

poliüretan tek komponentli, 2 aktif bileşenden oluşan bir tür polimerdir. olan , yapı sektöründe hem tasarruf hem de pratiklik kazandırıyor.

Poliüretan Tabancalı Köpük
Poliüretan Tabancalı Köpük nedir

Düşük miktarda yapılan uygulamalarda bile yüksek hacimli bir alan dolgusu veya yapıştırma sağlar. Poliüretan tabancalı köpük uygulama yönünden önemli bir pratiklikte sağlamaktadır.

Genleşme sağladığı noktada çok ciddi şekilde iki nesne arasında tutuş sağlamaktadır.

Poliüretan Tabancalı Köpük nedir malzemesi, tabancası sayesinde el sürmeden kolay bir şekilde uygulanır. Aeorosol formda olan poliüretan köpüğün kısa sürede genleşme, yapışma ve kuruma için çalkanması gerekmektedir.

Tabanca yardımıyla da istenen yüzeye doğru, istenen miktarlarda uygulaması gerçekleşir. Çok hızlı şekilde dış katman oluşturur. Poliüretan köpük genleşmesini içindeki bu boşluklara doğru da sürdürerek, küçük boşlukları da doldurur. Kuvvetli ve dirençli bir yapı oluşur.

Poliüretan tabancalı köpük uygulamasından sonra belli bir zaman beklenir. Aerosol formda uygulanan ve kısa sürede şekil alan poliüretan köpükler.

Kuruma ardından da taşan bölgeler için zımparalama ve kesme işlemlerinin uygulanabilmesi mümkündür.

Dolayısı ile uygulama sonrasında kurumanın tamamlanması sayesinde üzerine boya sürümü yapılır. Çeşitli işlemlerin gerçekleştirilebilmesi de mümkündür. Mevcut tabancası sayesinde poliüretan köpük çok basit şekilde uygulanır. Köpük uygulamasının gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

Poliüretan Tabancalı Köpük Özellikleri

Yapı ve inşaat sektörlerinde dolgu ve yapıştırma gibi fonksiyonlarda tasarruflu bir kullanım dikkat çeker. poliüretan köpüklerde tabancalı modelleri, kullanım kolaylığı sağlıyor. Poliüretan tabancalı köpük her yüzeye uygundur. Profesyonel yapı çalışmalarındaki ihtiyaçlara dahi cevap verir.

Poliüretan tabancalı köpükler çok rahat şekilde uygun miktarda dolgu ve yapıştırma işlemini yapabilir.

Kimyasal formülü açısından son derece etkili bir yapıştırma ve dolgu fonksiyonuna sahiptir. Aynı zamanda da pencere ve kapı montaj uygulamalarında dinamik çözümler üretir. Fiziki stabilite sağlayabiliyor.

Poliüretan tabancalı köpük yapı malzemesinin en önemli özelliklerinden birisi de. Her türlü şart ve hava koşuluna karşı yüksek dirence sahiptir. Nem ve buhar gibi küflenmeye oluşmaz

hava koşuluna karşı da yüksek diren gösterir.

  1. yağmur
  2. aşırı sıcak
  3. soğuk
  4. kar
  5. rüzgar.

Böylelikle dolgulama, derzleme ve yapıştırma gibi işlemlere istinaden son derece kaliteli bir çözüm oluşturmaktadır.

iç ve dış mekana kullanım için uygundur. Aerosol formda tüpten tabancası vasıtası ile sıkıldıktan sonra çok hızlı bir şekilde havadaki nemle tepkimeye girer.

Bu sayede tüm profesyonel, çalışmalarda da rahatlıkla uygulama gerçekleştirilmesi mümkündür. Çok hızlı kuruması sayesinde uygulama sonuçlarının kısa süre içerisinde elde edilebilmesine yardımcı olur.

Yüksek elastikiyet yapısı sayesinde hareketlilik sınırlılığının daha geniş olmasını sağlar. Aynı zamanda da yüksek genleşme potansiyeli sayesinde daha geniş alanlara, düşük miktar uygulanır.

Poliüretan tabancalı köpük malzemesi yüksek seviyede izolasyon ve sızdırmazlık özelliğine de sahiptir. 1000 ml için ortalama 55 ile 60 litre aralığında değişen bir uygulama potansiyeli barındırır. Tabancalı poliüretan köpük türüne göre değişkenlik gösterecek şekilde büyüme/genleşme oranı 40% ile 80% aralığında değişmektedir.

Yapışma fonksiyonu için azami süreler 7 dakika ile 10 dakika aralığındadır.

Süreleri ise 25 dakika ile 35 dakika aralığında değişkenlik gösterir. Hem iç hem de dış mekanda -50 derece ile 100 derece aralığında sıcaklık stabilitesi ile güçlü bir direnç gösterir. Bu özellikleri ile de son derece uzun ömürlü bir kullanım potansiyeli barındırır.

Poliüretan Tabancalı Köpük Kullanım Alanları

Poliüretan Tabancalı Köpük nedir uygulama alanları arasında ilk sırada kapı ve pencere kasası montajı gelmektedir.

  • PVC
  • ahşap
  • metal
  • alüminyum

Duvar bağlantı noktalarında kullanılabilmektedir. Bu tip doğramalardaki boşlukların doldurulması ve dirençli bir tutuş için yapıştırma fonksiyonları gösterir.

Poliüretan Köpük Ne İçin Kullanılır